HELPPO KAKAPEA-CURRY

Tämä Easy Chickpea curry on täydellinen arki-illallinen: se on nopea ja helppo valmistaa, se sulautuu yhteen kattilaan, ja siinä käytetään ruokakomeroen perusaineita, joten voit valmistaa currya milloin tahansa, kun himo iskee. Muuten, tämä resepti on täynnä vakavaa makua, mutta se ei vaadi vaikeasti löydettäviä mausteita, ja se on täynnä proteiinia ja kuitua! Tämän vegaaniystävällisen ruokalajin lihaa ei jää kaipaamaan kaikkein järkkyvimmätkin lihansyöjät. Ilmeisesti ruokakauppareissut ovat merkinneet minulle yhtä asiaa: ostan vielä pari tölkkiä murskattuja tomaatteja, toiset pari tölkkiä kikherneitä, ehkä jopa pussin kikherneitä hyvässä mittakaavassa, ja tartuin muihin mahdollisuuksiin, joita voin ajatella – sipuli täällä, muutama valkosipulin pää siellä, ehkä pastaa, pussillinen pretzeliä, paprikaa, jääteetä…

Mutta jossain vaiheessa luulisi, että olisin ajatellut, “En enää koskaan tarvitse – enkä halua – ostaa kikherneitä.” Ehkä sen jälkeen, kun tein Pasta e Cecin viidennen kerran. Ehkä sen jälkeen, kun minulla on enemmän hummusta kuin yhden ihmisen pitäisi kuluttaa vuosikymmenessä. Varmasti kun tila loppui ruokakomerosta. Ja olin melkein perillä, rehellisesti. Sitten epätoivoisesta tarpeesta vaihtaa kikhernepeliäni (ja tehdä tilaa), tein tämän Easy Chickpea Curryn. Haluan kertoa teille, että palasin kikhernejunaan niin nopeasti. Koska tässä on asia: Tämä kikhernecurry on yksi niistä resepteistä, joita voit itse asiassa tehdä mielijohteesta. Lihaa ei tarvitse sulattaa pakastimessa. Sinun ei tarvitse loppua tuoreista ja nopeasti pilaantuvista kasviksista. Sinun tarvitsee vain napata tölkkejä ruokakomerosta, lisätä muutamia muita perusaineita, joita sinulla todennäköisesti on, ja sinulla on todella herkullinen illallinen alle tunnissa. Haluan korostaa herkullista osaa. Se on kermainen, tomaattinen ja voimakkaasti maustettu. Se on rikas ja samettinen ja tyydyttävä. Se on resepti, joka täyttää sinut ensimmäisellä annoksella, mutta palaat joka tapauksessa hetkeksi takaisin, koska et voi auttaa itseäsi.

PYÖRÄYS SUOSIKKI TIKKA MASALAAN
Jos luet ainesosia ja ajattelet, että “tämä kuulostaa hirveän paljon Easy Chicken Tikka Masala -reseptiltäsi”, olet oikeassa. Tämä resepti syntyi tuosta reseptistä, mutta vielä nopeampi ja vielä helpompi (ja vegaani hyväksytty). Vaikka rakastan oman mausteseoksen valmistamista täydellisen makutasapainon saavuttamiseksi, halusin tämän version olevan erittäin yksinkertainen eikä vaadi vaikeasti poimittavia ainesosia, joten päädyin esisekoitettuun curryjauheeseen ja kuminaan. Jätin myös marinadin pois (ei välttämätöntä kikherneille!) ja päätin mennä ilman inkivääriä, koska minulla ei aina ole sitä käsillä. Voit tietysti aina maustaa asioita omalla mausteseoksella (noudata Easy Chicken Tikka Masala -reseptiä, jos haluat tehdä oman) tai lisätä kasviksia tai aromiaineita. Kuten Chicken Tikka Masala, tämä resepti sopii parhaiten basmatiriisin, tuoreiden limetinviipaleiden ja runsaan naanin kera kastikkeen kauhaamiseen. Kastike on paras osa!

KOTINEN VALKOSIPUNAAN
Ruokakaupasta valmiiksi pakattu naan toimii ripaus, mutta mikään ei ole parempaa kuin lämmin, raikas, voiinen naan. Jos haluat tehdä oman, tämä kotitekoisen valkosipulin resepti on pakollinen!

Vinkki: Tee taikina etukäteen, erottele se palloiksi ja pakasta ne yksitellen sulaakseen. myöhemmin ja tee tuoretta naania aina kun teet currya!

ONKO TÄMÄ REsepti CHANA MASALA NIIN?
Riippuu siitä, keneltä kysyt. Jotkut ihmiset kertovat sinulle, että koska Chana Masalaa on niin monia lajikkeita, jokainen ruokalaji, joka koostuu kikherneistä voimakkaasti maustetussa sipuli- ja tomaattikastikkeessa, lasketaan. Toiset kertovat sinulle, että jos käytät curryjauhetta, sitä ei lasketa Chana Masalaksi, koska curryjauhe ja garam masala ovat maultaan hyvin erilaisia. Ja vielä useammilla on luettelo muista kriteereistä, jotka ruokalajin on täytettävä voidakseen katsoa Chana Masalaksi, kuten tietyntyyppisen kikherneen käyttäminen tai vihreän paprikan käyttö. Joten kutsun sitä vain curryksi. Mutta rehellinen totuus on, että kutsut sitä miksi tahansa, se on yksinkertainen, herkullinen resepti, joka on saanut inspiraationsa aidoista intialaisista mauista, mutta jossa on arki-iltaa helpottamaan.

MITEN VALMISTETAAN HELPPOA KUKAPEACURRYA

strong>

  1. Tämä ruokakomero Chickpea Curry -resepti on yksinkertaistettu versio klassisemmasta Chana Masalasta, joka sekoittuu alle tunnissa eikä vaadi kikherneiden liottamista tai monimutkaista maustesekoitusta. Sen sijaan, että sisällyttäisit pitkän luettelon ainesosista, tämä resepti kiinnittää erityistä huomiota muutamaan “must have” -komponenttiin. Esimerkiksi aluksi keitämme sipulit ja valkosipulia keskilämmöllä. Vaikka haluamme tehdä tämän reseptin nopeasti ja helposti, on tärkeää, että saamme hyvän, kultaisen värin sipuliin ennen kuin jatkamme. Tämä tuo esiin sipulin ja valkosipulin makeampia ja hienovaraisempia makuja, estää katkeruuden kypsymisen liian nopeasti ja antaa sipulien sulaa hieman kastikkeeseen, kun jatkamme kypsennystä.
  2. Lisää joukkoon myös murskatut paprikahiutaleet sipulin ja valkosipulin kanssa. Tämä mahdollistaa hiutaleiden paahtamisen ensin ja sitten, kun sipulit vapauttavat mehunsa, kosteuttaa hieman uudelleen. Voit myös jättää rouhitut paprikahiutaleet pois ja käyttää tuoreita punaisia paprikaa, jos sinulla on niitä käsillä, tai lisätä lopuksi ripaus srirachaa tai erilaista chilikastiketta maun mukaan, jos haluat.
  3. Seuraavaksi lisäämme curryjauheen ja kumina. Sekoitamme kaikki ja annamme sen paahtaa ennen kuin jatkamme. Yleensä intialaisessa ruoassa haluat paahtaa kokonaisia siemeniä parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Mutta jopa jauhettujen mausteiden paahtaminen voi tuoda esiin hienovaraisia makuja, kuten hieman ylimääräistä pähkinää ja samalla pehmentää joitain rajumpia makuja.
  4. Nyt on aika valmistaa kastike. Ensin lisäämme murskatut tomaatit tai purkitettu tomaattikastike ja sekoita hyvin, raaputa varovasti paahdetut mausteet kattilan pohjalle. Sitten lisäämme täysrasvaiseen kookosmaitoon, mikä antaa tälle reseptille sen kermaisen koostumuksen. Vältä vähärasvaisia vaihtoehtoja, sillä ne ovat yleensä liian ohuita hyvään kastikkeeseen.
  5. Lopuksi on aika lisätä reseptin tähdet: kikherneet! On parasta tyhjentää ja huuhdella ne ensin, koska se vähentää reseptin natriumia ja tekee kikherneistä helpommin sulavia ja vähemmän kaasuja tuottavia. Ja meidän ei tarvitse tehdä muuta kuin odottaa, että kikherneet lämpenevät ja pehmenevät hieman täydellisen pehmeäksi koostumukseksi ja että kastike sakeutuu hieman.
  6. Tässä vaiheessa säädämme mausteitamme maun mukaan. (ja lisää suolaa ja pippuria!) ja ripottele päälle hieman hienonnettua tuoretta korianteria, jos meillä on käsillä. Nyt on aika palvella!

Easy Chickpea Curry

Kirjoittaja: Morgan

Kokonaisaika: 40 minuuttia

Saanto: 6 annosta 1x

AINESOSAT
ASIAKKA
1X
2X
3X
2 rkl kasviöljyä tai kookosöljyä
1 keskikokoinen sipuli viipaloituna
3 valkosipulinkynttä, jauhettu
1/4 tl murskattua paprikahiutaleita
1–2 rkl curryjauhetta
1 tl kuminaa
1 (15 unssia) tölkki murskattuja tomaatteja
1 (13,5 unssia) tölkki kookosmaitoa
2 (15 unssia) tölkkiä kikherneitä, valutettuja ja huuhdeltu
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Hienonnetut tuoreet korianteri- ja limettiviipaleet koristeluun (valinnainen)
Naan-leipä ja -riisi, tarjoiluun (valinnainen)

OHJEET

  1. Lämmitä öljy suuressa, paksupohjaisessa kattilassa tai korkeaseinäisessä kattilassa. Lisää kattilaan viipaloitu sipuli, valkosipuli ja murskattu punainen paprika. Keitä välillä sekoittaen, kunnes sipuli on pehmennyt ja syvän kullanruskea, noin 15 minuuttia. Lisää ruokalusikallinen vettä kerrallaan, jos sipulit kuivuvat.
  2. Nosta lämpöä keskitasolle. Lisää curryjauhe ja kumina ja sekoita kunnes ne ovat paahdettuja, noin 1 minuutti. Lisää murskatut tomaatit ja raaputa varovasti kattilan pohjaa puu- tai kumilusikalla, jotta pohjaan tarttuneet ruskistuneet mausteet tai sipulit irtoavat.
  3. Kaada joukkoon kookosmaito ja lisää kikherneet kattilaan. Sekoita ja vähennä miedolla lämmöllä. Anna kiehua, kunnes kastike sakenee ja kikherneet hieman pehmenneet, noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja lisää muita mausteita tarpeen mukaan.
  4. Koristele hienonnetulla korianterilla ja tarjoa limetinviipaleilla basmatiriisin päällä ja/tai naanin kanssa.