AINESOSAT
- 200 g agria-perunaa kuorittuna
- 90 g munanvalkuaista (noin 3 munaa)
- 1 tl kuminansiemeniä
- 50 g raastettua parmesaania
- 500 ml rypäleensiemenöljyä, paistamiseen
- 80 g pehmeää vuohenjuustoa
- 1 puntti kirsikkatomaattia, viipaloitu
- 40 g lohen mätiä
- Fenkolin siitepöly
MENETELMÄ
Peruna- ja kuminatuille
1. Laita perforat rei’itettyyn höyryastiaan ja höyrytä 100°C:ssa 35 minuuttia.
2. Ota perunat höyryuunista ja soseuta hienoksi soseeksi.
3. Sekoita lämmin perunamuusi ja valkuaiset yhdessä.
4. Esilämmitä uuni teholla 180°C.
5. Vuoraa rei’itetty uunipelti leivinpaperilla tai silpat-matolla. Levitä seos ohuesti ja tasaisesti leivinpaperille tai silpat-matolle 4 mm:n paksuiseksi.
6. Ripottele päälle kuminaa ja parmesaania ja laita uuniin ritiläasentoon 1.
7. Kypsennä 10-12 minuuttia. tai rapeaksi. Ota uunista ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi.
8. Kuumenna rypäleensiemenöljy kattilassa, kunnes se on 160°C, induktioasetus 6-7. Lisää tuillet 5–6 kerrallaan ja paista kullanruskeiksi.
9. Valuta ja siirrä talouspaperilla vuoratulle pellille.
Peruna- ja kuminatuille
1. Laita perunat rei’itettyyn höyryastiaan ja höyrytä 100°C:ssa 35 minuuttia.
2. Ota perunat höyryuunista ja soseuta hienoksi soseeksi.
3. Sekoita lämmin perunamuusi ja muna Valkuaiset yhteen.
4. Esilämmitä uuni teholla 180°C.
5. Vuoraa rei’itetty uunipelti leivinpaperilla tai silpat-matolla. Levitä seos ohuesti ja tasaisesti leivinpaperille tai silpat-matolle 4 mm:n paksuiseksi.
6. Ripottele päälle kuminaa ja parmesaania ja laita uuniin ritiläasentoon 1.
7. Kypsennä 10-12 minuuttia. tai rapeaksi. Ota uunista ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi.
8. Kuumenna rypäleensiemenöljy kattilassa, kunnes se on 160°C, induktioasetus 6-7. Lisää tuillet 5–6 kerrallaan ja paista kullanruskeiksi.
9. Valuta ja siirrä talouspaperilla vuoratulle pellille.
Vuohenjuusto
1 . Vatkaa vuohenjuusto kevyesti pehmenemään.
Tarjoilu
1. Levitä ohut kerros vuohenjuustoa perunatuillen päälle, lisää muutama viipale kirsikkatomaattia ja päälle lohen mätiä. Ripottele päälle fenkolin siitepölyä ja tarjoile.
Vihjeitä ja vinkkejä
• Peruna- ja kuminatyylit voidaan valmistaa 1 viikko etukäteen ja säilyttää ilmatiiviissä astiassa.