Vuohenjuustoa, tomaattia, lohen mätiä, kuminaa

AINESOSAT

  • 200 g agria-perunaa kuorittuna
  • 90 g munanvalkuaista (noin 3 munaa)
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 50 g raastettua parmesaania
  • 500 ml rypäleensiemenöljyä, paistamiseen
  • 80 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 puntti kirsikkatomaattia, viipaloitu
  • 40 g lohen mätiä
  • Fenkolin siitepöly

MENETELMÄ
Peruna- ja kuminatuille
1. Laita perforat rei’itettyyn höyryastiaan ja höyrytä 100°C:ssa 35 minuuttia.
2. Ota perunat höyryuunista ja soseuta hienoksi soseeksi.
3. Sekoita lämmin perunamuusi ja valkuaiset yhdessä.
4. Esilämmitä uuni teholla 180°C.
5. Vuoraa rei’itetty uunipelti leivinpaperilla tai silpat-matolla. Levitä seos ohuesti ja tasaisesti leivinpaperille tai silpat-matolle 4 mm:n paksuiseksi.
6. Ripottele päälle kuminaa ja parmesaania ja laita uuniin ritiläasentoon 1.
7. Kypsennä 10-12 minuuttia. tai rapeaksi. Ota uunista ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi.
8. Kuumenna rypäleensiemenöljy kattilassa, kunnes se on 160°C, induktioasetus 6-7. Lisää tuillet 5–6 kerrallaan ja paista kullanruskeiksi.
9. Valuta ja siirrä talouspaperilla vuoratulle pellille.

Peruna- ja kuminatuille
1. Laita perunat rei’itettyyn höyryastiaan ja höyrytä 100°C:ssa 35 minuuttia.
2. Ota perunat höyryuunista ja soseuta hienoksi soseeksi.
3. Sekoita lämmin perunamuusi ja muna Valkuaiset yhteen.
4. Esilämmitä uuni teholla 180°C.
5. Vuoraa rei’itetty uunipelti leivinpaperilla tai silpat-matolla. Levitä seos ohuesti ja tasaisesti leivinpaperille tai silpat-matolle 4 mm:n paksuiseksi.
6. Ripottele päälle kuminaa ja parmesaania ja laita uuniin ritiläasentoon 1.
7. Kypsennä 10-12 minuuttia. tai rapeaksi. Ota uunista ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi.
8. Kuumenna rypäleensiemenöljy kattilassa, kunnes se on 160°C, induktioasetus 6-7. Lisää tuillet 5–6 kerrallaan ja paista kullanruskeiksi.
9. Valuta ja siirrä talouspaperilla vuoratulle pellille.

Vuohenjuusto
1 . Vatkaa vuohenjuusto kevyesti pehmenemään.

Tarjoilu
1. Levitä ohut kerros vuohenjuustoa perunatuillen päälle, lisää muutama viipale kirsikkatomaattia ja päälle lohen mätiä. Ripottele päälle fenkolin siitepölyä ja tarjoile.

Vihjeitä ja vinkkejä
• Peruna- ja kuminatyylit voidaan valmistaa 1 viikko etukäteen ja säilyttää ilmatiiviissä astiassa.