Tahmea seesamikukkakaali on makea, tahmea ja koukuttavan herkullinen ruokalaji, joka maistuu paremmalta Panda Expressin versiolta!
Sain muutama viikko sitten ystävältäni tekstiviestin, jossa sanottiin hänen sisarensa yritti lisätä vegaanisia aterioita ruokavalioonsa ja kysyi, oliko minulla hyviä vinkkejä. Ensimmäinen neuvoni oli jotain, jota suosittelen aina kaikille, jotka haluavat sisällyttää ruokavalioonsa enemmän kasviperäisiä aterioita, erityisesti ei-vegaaneille, jotka vain yrittävät syödä enemmän lihattomia aterioita. Ensimmäinen suositus on ÄLÄ korvaa lihaa vegaanisilla lihan korvikkeilla, mikä voi vain saada sinut pettymään, kun odotat jotain ja saat toisen.
Ajattele sen sijaan mahdollisuutena tutustua uusiin resepteihin ja katsoa. vihanneksia ja luonnollisia kasviperäisiä ainesosia aivan uudessa valossa. Esimerkiksi suositut Buffalo Cauliflower Wings -siivet ovat erityisen herkullisia! Niin monet ihmiset eivät koskaan uskalla valmistaa vihanneksia “valtavirran” tavalla, kuten höyrytettynä tai lisukkeena. Mutta kun katsot vihanneksia päätapahtumana, se avaa aivan uuden kulinaaristen mahdollisuuksien valtakunnan. Kokeile ottaa yksi suosikkilihapohjaisista resepteistäsi ja luoda ne uudelleen suosikkivihanneksellasi. Tai aloita korvaamalla jopa puolet reseptin lihasta lihattomalla vaihtoehdolla. Sitten voit lisätä kasviksia hieman enemmän joka kerta, kun teet reseptin. Ajattele Kung Paon munakoisoa, bataattitacoja, sieni-stroganoffia tai tätä lukijan suosikkikasvisruokareseptiä kukkakaalipaistettuun riisiin. Tai tämän päivän tahmea-makea seesamikukkakaali. Katso yllä oleva tahmea seesami-kukkakaali-reseptivideo. Paras osa seesamikanaa on aina ollut kastike. Kastike, ei kana, saa sinut kaipaamaan Panda Expressiä joka kerta, kun kävelet ostoskeskuksen ruokakentän ohi. Kastike, ei kana, tekee seesamikanasta niin koukuttavan. Ja tämä klassisen reseptin terveellinen lihaton muunnos pitää kaiken tahmean-makean seesamikastikkeen hyvyyden ennallaan. Lisäksi, koska et käytä väärennettyä lihankorviketta, ei ole odotuksia – alitajuisesti tai muuten – että ruokalaji maistuisi kanalta. Ei-vegaani-illallisvieraat eivät uskalla kokeilla makua. Ja sitten toinen maku…
Ja sitten vielä yksi…
Kukkakaali, vuoden rakas vihannes, on ehdottomasti saanut hetken. Ja kun yhä useampi kukkakaalipohjainen tuote tulee hyllyille päivä päivältä, kukkakaalin innostus ei osoita merkkejä hidastumisesta. Jos olet lukenut blogiani jonkin aikaa, tiedät, että olen rakastanut kukkakaalia kauan ennen kuin se oli trendikästä. Seuraavassa on vain muutamia kukkakaalireseptejä, jotka löydät blogistani. Ennustan, että kukkakaali tulee olemaan ensi vuodenkin suosituin vihannes! Huomautus: Kun tutkin soijakastikevaihtoehtoja verkosta, löysin muutamia kommentteja, joiden mukaan voit yhdistää neljänneksen kupilliseen Worcestershire-kastiketta rkl tai kahteen vettä korvaamaan puoli kuppia soijakastiketta. En ole kokeillut, mutta jos joku onnistuu kokeilemaan tätä tai toista vaihtoehtoa, ilmoita siitä muille lukijoille.
Tahmea seesamikukkakaali
Tämä herkullinen salaa terve tahmea seesami-kukkakaali maistuu sinulle paremmalta versiolta Panda Expressistä!
Kypsennysaika
25 minuuttia
Kokonaisaika
25 minuuttia
Saanto
3 – 4 annosta
5 333 äänestä
Ainesosat
1 pieni kukkakaali, hienonnettu (6 1/2 kuppia kukinnot)
1/3 kupillista vähänatriumista soijakastiketta
1/4 kuppia puhdasta vaahterasiirappia, hunajaa tai agavea
1/4 kuppia riisiviinietikkaa
1 rkl jauhettua valkosipulia
1 ½ tl paahdettua seesamiöljyä
½ tl jauhettua inkivääriä
1 1/2 rkl maissitärkkelystä tai nuolenjuurta
1/4 dl vettä
seesaminsiemeniä ja kampasipulia koristeluun
Ohjeet
- Lämmitä uuni 450 F. Voitele uunivuoka tai vuoraa leivinpaperilla. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi ja viipaloi niin, että kunkin kukinnan toinen puoli on litteä. Asettele yhdeksi kerrokseksi voideltuun vuokaan. Paista 10 minuuttia keskiritilällä. Sekoita sillä välin soijakastike, makeutusaine, etikka, valkosipuli, seesamiöljy ja inkivääri kattilassa. Kiehauta. Sekoita odottaessasi maissitärkkelystä ja vettä, kunnes maissitärkkelys on liuennut kokonaan, ja vatkaa se sitten hitaasti kattilaan heti, kun se kiehuu. Käännä lämpö keskilämmölle ja keitä 2 minuuttia sekoittaen useammin, kun se palaa kiehumaan. Keitä paksuksi. Voit halutessasi valmistaa kastikkeen myös etukäteen, ja se paksunee enemmän jääkaapissa istuessaan. Käännä kukkakaalikukat ja paista vielä 10 minuuttia. Halutessasi voit nyt siirtää pannun yläritilälle ja paistaa 1-2 minuuttia.
- Kaada kastike kukkien päälle. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja valinnaisia sipulia ja tarjoile.
*Muutama lukija on kommentoinut, että tämä toimii pikaruuassa, mutta en ole kokeillut. Jos yrität, muista kertoa minulle, miten se menee!