17 luumureseptiä

Etsitkö luumureseptejä? Kokeile luumukakkuideoitamme syksyiseen leivontaan (earl grey pound kakku sekä luumu-mantelilevykakku), valitse yksi hedelmäisistä luumumuruistamme. Meillä on resepti luumuhillolle sekä upeita suolaisia ruokia kokeiltavaksi. Lisää kauden hedelmiä löytyy päärynäresepteihimme, karhunvatukkaresepteihimme ja kvitteniresepteihimme. Kausiluonteinen kivihedelmä, luumuja on monia eri makuja ja värejä. Kun etsit kypsyyttä, purista niitä hellävaraisesti – niiden pitäisi olla hieman ankaraa eivätkä ne saa olla liian kovia.

Luumulajikkeet
Luumut ovat brittiläisiä kauden hedelmiä ja hedelmiä. siellä kasvatetaan satoja lajikkeita eri puolilla maata. Ohita halpoja tuontituotteita ja etsi lajikkeita, kuten Victoria (klassinen luumuväri ja laajalti viljelty), Marjorie’s Seedling (sininen/musta myöhäiskauden hedelmä) ja Warwickshire Drooper (pieni, kullankeltainen hedelmä).

Milloin luumut ovat kauden aikana?
Iso-Britannian luumukausi alkaa elokuussa ja päättyy lokakuussa. Luumut ovat parhaimmillaan elo-syyskuussa.

Luumujen keittäminen
Luumut ovat todella monipuolinen hedelmä ruoanlaittoon. Käytä happaman makeuden lisäämiseen klassisiin puuroihin, kuten luumumuruihin, torttuihin tai kakkuihin. Yksinkertaisen luumujälkiruoaksi hedelmiin voi tihkua hunajaa ja paistaa uunissa pehmeiksi tai vaihtoehtoisesti voit hautua lieden päällä kevyesti sokerin ja veden kanssa. Keitetyt luumut voidaan sitten säilyttää jääkaapissa ja tarjoilla jogurtin kanssa aamiaiseksi tai jäätelön kanssa jälkiruoaksi. Luumut sopivat todella hyvin myös suolaisiin ruokiin ja erityisesti aasialaisten mausteiden ja runsaan lihan, kuten ankan, lampaan ja porsaan vatsan, kanssa. Hedelmien kirpeä maku leikkaa lihan täyteläisyyden läpi.

Parhaat luumureseptit

  • Luumuhillo
    Luumut ovat parhaimmillaan parasta elokuusta lokakuuhun – valmista hillo tästä helposta hillosta, joka sopii mainiosti makeisiin leivonnaisiin tai paahtoleivän päälle levitettäväksi.
  • Luumu-pistaasi-frangipane-torttu
    Squidgy luumut yhdistetään rapeiden pistaasipähkinöiden kanssa tässä vaikuttavassa makeassa tortussa. Jos et halua tehdä itse, käytä kaupasta ostettua murotaikinapalaa.
  • Luumu ylösalaisin oleva kakku
    Jos et ole kokeillut lisätä couscosia kakkuun, nyt on tilaisuutesi. Samanlainen kuin polenta, se antaa lempeän pureman ja on loistava lisä tähän eloisaan luumukakkuun.
  • Helppo luumumuru
    Yksinkertaista, kyllä. Mutta herkullista myös! Peitä kanelilla maustetut luumut kaurapuurosta, hasselpähkinöistä, voista ja jauhoista tehdyllä täytteellä ja tarjoile sitten kerman kera.
  • Luumuchutney
    Klassinen maustettu chutney tarjoile juuston tai leikkeleiden kanssa. Maku muuttuu pehmeämmäksi ja syvemmäksi mitä pidempään sitä on jäljellä, joten odota vähintään viikko ennen sukellusta. Ota kaikki irti kauden tuotteista chutney-resepteihimme avulla.
  • Luumukakku
    Tämä luumu- ja earl grey -puntakakku on täydellinen iltapäivän herkku kupillisen teetä (luonnollisesti jaarlinharmaa). Se on helppo resepti tehdä, mutta se näyttää todella hyvältä ja maistuu vielä paremmalta.
  • Paahdetut luumut balsamimicusikoilla
    Muuta vaatimaton luumu jotain erityistä vain 20 minuutissa tämä makea, siirappimainen kastike.
  • Sloe gin -kerroskakku luumutäytteellä
    Sloe ginin paras käyttö. Yhdistä luumujen kanssa ja tee kerroskakku wow-tekijällä. Se tekee taatusti vaikutuksen ystäviin, ja mikä parasta, se on myös helppo resepti.
  • Kvitteni- ja luumumuru
    Tarjoa kuusi tämän lyömättömän kotitekoisen murun kanssa, jossa on luumuja ja kvitteniä. Näitä suussa sulavia muruja kypsennetään hitaasti lähes 4 tuntia. Tarjoile hyvän, vaniljaisen vaniljakastikkeen kera.
  • Marsala-paistettuja luumut chantilly-kerman kera
    Tutustu yksinkertaiseen reseptimme mehukkaista luumuista makean marsalaviinin ja tähtipitoisen kerman kera. anis. Päälle samettinen Chantilly-kerma, tee tästä helposta reseptistä keskiviikon makea herkku.
  • Hollantilainen vauva maustetuilla luumuilla
    Jäätelöä aamiaiseksi? Kyllä kiitos! Hollantilainen vauva on kuin jättiläinen, makea Yorkshire-vanukas, ja olemme tarjonneet tämän maustettujen luumujen kanssa.
  • Sloe gin ja luumumuru
    Meidän sloe gin ja luumumuru on käänne klassiseen ja rakastettuun brittiläiseen jälkiruokaan. Yhdistä kauhallinen laadukasta vaniljajäätelöä saadaksesi todella hyödyn kanelista ja maustesekoituksista.
  • Luumutorttu
    Tämä torttu on helppo herkku teehetkeen. ja jopa vanukas, jos sitä on jäljellä. Luumut pysyvät keitettäessä luonnollisen mehukkaita ja makeita ja antavat ihanan mausteisen manteleita vasten.
  • Yön yli luumu ja mantelikaura
    Valmista kaura edellisenä iltana, jotta se on nopeaa. ja helppo vegaaninen aamiainen kahdelle. Se voi olla vähäkalorinen, mutta se jättää sinut tyytyväiseksi ja kylläiseksi lounasaikaan asti.
  • Paahdettua ankkaa luumujen ja tähtianiksella
    Rapea kuori ja sulamis- rikkaiden luumujen kera tarjoiltuna tämä tähtianista sisältävä resepti tekee täydellisestä sunnuntaipaistista.
  • Puheled lampa with luumu sriracha
    Katso reseptimme reseptistämme. makea luumu-sriracha-marinadi. Tätä lammasta kypsennetään hitaasti kuuden tunnin ajan, jotta liha sulaisi täydellisesti suussa. Tarjoile keskellä pöytää täydellisen ruoan jakamiseen.
  • Luumu- ja seesamikaritsan kotletit
    Rosie Birkettin luumu- ja seesamilammastaleet ovat niin hyviä, että laitamme ne kanteen. Herkullinen, makea, tahmea lasite, jossa on ripaus mausteista srirachaa, toimii niin hyvin lampaan kanssa, ja kevätsipulit lisäävät raikkautta. Ne näyttävät upeilta, ja ovat varmasti hitti seuraavalla grillilläsi.
  • Paistettua sriracha-kanaa marinoidulla luumulla
    Grillauskausi saattaa olla ohi, mutta se ei lopu estä sinua luomasta uudelleen hiilen grillattua makua keittiössäsi tällä kypsennetyllä sriracha-kanalla.