Paahdettua porsaan sisäfilettä suolaisella balsamicokuorruteella näyttää tyylikkäältä joulupöydässä ja maistuu vielä paremmalta. Tämä resepti varastaa lomaesityksen.
Rapea ulkopuolelta, murea ja mehukas sisältä! Tämä paistettu porsaan sisäfilee resepti on täynnä uskomattomia makuja. Balsamiviinietikka ja yrtit antavat sianlihalle raikkaan mutta suolaisen maun, joka saa sinut nuolemaan lautasen puhtaaksi.
Sian sisäfileet ovat loistava valinta lomaillallisille. Se on vähärasvaista lihaa, mutta siinä on riittävästi proteiinia jokaiseen ruokailusuunnitelmaan.
Balsamicolasite pitää sisäfileen kosteana ja täyteläisen makuisena. Tämä porsaan sisäfilee -resepti on gluteeniton, keto-, Whole30-ystävällinen ja vähähiilihydraattinen. Se on loistava tapa varmistaa, että kaikki vieraasi voivat syödä pääruoan ja nauttia juhlasta.
Tämän porsaan sisäfileen ainesosat
- Sian sisäfileetä – jos haluat mureaa mehukasta sianlihaa, varmista, että ostat porsaan sisäfilettä etkä porsaan sisäfilettä. Etsi sisäfileetä, joka on väriltään punertava ja lihassa on hieman marmoria.
- Suolaa ja tuoretta mustapippuria
- Oliiviöljy –> tai valitsemaasi öljyä.
- Voi – käytä gheetä, jos syöt Whole30:tä. Varmista, että käytät tässä reseptissä suolatonta voita, jotta porsaan sisäfilee ei ole liian suolaista.
- Valkosipuli – käytä vastajauhettua valkosipulia, jos mahdollista.
- Balsamiviinietikka – valitse haluamasi balsamiviinietikka! Jotkut ovat makeita ja hedelmäisiä, kun taas toiset ovat suolaisempia. Vaikka sinun ei tarvitse käyttää kalleinta, vältä erittäin halpoja muovipulloissa olevia.
- Kuivatut yrttisekoitukset – Käytän yhdistelmää basilikaa, italialaisia mausteita, oreganoa ja/tai timjamia. Voit vapaasti käyttää muita mausteita, kuten valkosipulijauhetta, sipulijauhetta tai paprikaa ja kaikkea mitä sinulla on käsilläsi.
- Rosmariini – koristele tuoreella rosmariinilla.
Tämän paistetun porsaan sisäfileen valmistus
- Valmista laitteet porsaan sisäfileen paistamiseksi
- Lämmitä uuni 350 °F:seen.
- Huuhtele ja taputtele porsaan sisäfilee talouspaperilla ja mausta sitten suolalla ja pippurilla.
- Paista porsaan sisäfileetä.
- Lämmitä oliiviöljy uuninkestävässä paistinpannu keskilämmöllä. Kuumenna noin 1 minuutti.
- Paista porsaan ulkofileetä sivuilta, kunnes muodostuu ruskea kuori. Sen tulisi olla 1 minuutti kummallakin puolella. Aseta sivuun.
Valmista kastike
- Nosta pannu lämmöltä ja lisää voi ja valkosipuli. Sekoita noin 30 sekuntia.
- Lisää kaikki mausteet pieneen kulhoon ja sekoita kaikki keskenään. Tämä mausteseos antaa lisää makua porsaanpaistille.
- Lisää balsamico ja kaikki kuivatut yrttiseos. Sekoita kastiketta 1 minuutti tai kunnes voi on täysin sulanut.
- Paahda porsaan sisäfileetä.
- Lusikata kastiketta porsaan sisäfileen päälle.
- Pitä porsaan sisäfileet peittämällä. sisäfilee foliolla ja paista 30 minuuttia.
- Ota folio, lusikkaa porsaan ulkofileelle lisää kastiketta, peitä se uudelleen foliolla ja kypsennä vielä 30 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 145°. F.
- Ota pois uunista, peitä foliolla noin 15 minuutin ajan.
- Leikkaa ohuiksi ja koristele rosmariinilla. Tarjoile paahdettujen perunoiden kanssa.
Mikä on porsaan sisäfilee?
Tässä reseptissä kypsennetään porsaan sisäfilettä, ei sisäfilettä. Vaikka se kuulostaa hämmentävältä, nämä ovat kaksi erilaista lihapalaa. Porsaan ulkofilee on leveä ja paksu. Se on pohjimmiltaan jättiläinen porsaankyljys.
Sian sisäfilee on pitkä, kapea ja väriltään hieman vaaleanpunainen. Se on erittäin herkkä lihas, joka kulkee sian selkää pitkin. Sitä ei käytetä liikkumiseen, joten siitä ei tule koskaan kovaa. Se on yksi herkimmistä sianlihan paloista, mitä voit ostaa.
Ostaessasi ulkofileet ovat joskus sitkeitä. Tämä on poistettava ennen kypsennystä. Käytän sitä melko usein, kuten valkosipulivoista porsaan sisäfileetäni. Eikö sinulla ole sisäfilettä? Kokeile sen sijaan valkosipulivoissa paistettua porsaankyljystäni (Web Story) tai helppoa uuniporsaankyljysreseptiä!
Missä lämpötilassa porsaan sisäfileetä kypsennetään?
Paistat paistisi porsaan sisäfilettä 350 F. Kahden kilon sisäfileen kypsentäminen tässä lämpötilassa kestää noin tunnin. Jos sisäfileesi on erikokoinen, varaa kypsennysaika 25–30 minuuttia kiloa kohden.
Tiedät, että se on täysin kypsä, kun sisälämpötila on 145 F. Tässä lämpötilassa se on keskiharvinainen, mutta se kypsyy edelleen 15 minuuttia ennen tarjoilua. 165 F:n sisälämpötilassa se kypsennetään keskitasolla. Aseta lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan tarkistaaksesi sianlihan sisäisen lämpötilan.
Kyistätkö sen peitettynä vai ilman kantta?
Yleinen ongelma kypsennetyssä sianliha kutistuu, varsinkin leivottaessa. Tämä on merkki siitä, että sianliha menettää kosteutta uunin lämmön vuoksi. Tunnin kypsennyksen jälkeen sianliha voi olla melko kuivaa.
Voit estää tämän tekemällä useita varotoimenpiteitä:
- Peitä porsaan sisäfileetä foliolla tai kannella. Tämä säilyttää lihan mehukkaan maun.
- Sianlihaan ennen paistamista käyttämäsi suola auttaa myös sitomaan kosteutta.
- Mehut, jotka päätyvät pohjalle. pannusta on kosteutta, jonka liha on menettänyt kypsennyksen aikana. Kypsennysajan puolivälissä loihdi lihaasi lusikalla tätä mehua takaisin sisäfileen päälle.
- Ainoa sianlihan peittämisen haittapuoli on se, että se ei muodosta ruskeaa kuorta, jota se tekisi, jos se paljastuu. uuni. Tämän ongelman ratkaisemiseksi suosittelen ruskistamaan sen liedellä ennen uuniin laittamista. Tämä vaihe ei ole välttämätön, mutta se parantaa sisäfileen makua ja ulkonäköä.
Vinkkejä ja huomautuksia
- Kun haudutat sianlihaa, varmista, että et liikuta sitä liikaa valuraudalla. Kun et siirrä sitä, se antaa sianlihalle kauniin kullanruskean kypsennyksen.
- Sianlihan kuivaksi taputteleminen antaa myös porsaan sisäfileelle kultaisen kuoren. Jos porsaanliha on märkä pannulle menevässä, se voi höyrystyä kypsymisen sijaan.
- Suosittelen käyttämään valurautaista pannua tämän valkosipulivoisen porsaan sisäfileen valmistukseen, koska se voidaan siirtää liedeltä uuniin. turvallisesti. Mutta jos sinulla ei ole valurautaista pannua, voit käyttää uunivuokaa.
Jäljetteiden säilyttäminen
- Jäljelle jäänyt porsaan sisäfilee resepti säilyy hyvin jääkaapissa/jääkaapissa 3-4 päivää ilmatiiviissä rasiassa. Kun lämmität sitä, muista lämmittää vain, kunnes sianliha on lämmennyt, sillä sianliha voi kuivua helposti.
- Käytä jäännöksiä voileipissä, kääreissä, hashruskeissa, paistetuissa kasviksissa, pannuissa, salaateissa, keitoissa ja pasta.
- Tämän paistetun porsaan sisäfileereseptin lisukkeet:
- Helppo paahdettu parsa
- Kermainen perunamuusiresepti
- Terveellinen perunasalaatti Resepti
- Kinoa-kreikkalainen salaatti