Maustettu riisi

Nopea ja helppo maustettu riisiruoka, joka on täynnä hämmästyttäviä makuja yrteistä ja mausteista. Voitainen, yrttinen ja suolainen lisuke, joka voidaan syödä sellaisenaan ja sopii hyvin kaiken kanssa. Se on äärimmäistä mukavuutta, joka sopii täydellisesti koko perheelle! Lisäksi sen valmistaminen vaatii hyvin vähän vaivaa, eikä se maksa niin paljon.

Tämä maustettu riisi on taatusti uusi riisireseptisi hetkessä! Sen vastustamattomien ja koukuttavia voiisten ja suolaisten makujen lisäksi se on myös erittäin helppo valmistaa. Se ei todellakaan vie paljon aikaasi, sillä se on yhden kattilan ateria, jossa kaadat kaiken kattilaan ja odotat sen kypsymistä. Joo! Niin yksinkertaista kuin se, ja voit nauttia tästä herkullisesta mukavasta ruoasta suosikkiruokien, kuten täytettyjen porsaankyljysten ja pannulla paahdetun lohen, kanssa. Ahh! Niin suussa sulavaa! Ja koska se on niin helppo tehdä, jopa poikani voi tehdä sen. Se on yksi niistä ruoanlaittohetkistä, joista nautimme viikonloppuna. Se on niin hauskaa! Lisäksi se tekee hänestä todella ylpeä.

Mikä on maustettu riisi?

  • Se on pohjimmiltaan riisiä, joka on keitetty erilaisissa yrteissä ja mausteissa, kuten esim. kuten sipuli- ja valkosipulijauhetta, paprikaa ja timjamia.
  • Helppo riisiruoka, joka on erittäin muokattavissa makusi mukaan. Yksinkertaisesti sanottuna lisäät vain mausteita tavalliseen riisiin, jotta siitä tulee suolaista ja maukasta.
  • Se on melkein sama paistetun riisin kanssa, paitsi että paistettu riisi on keitettyä riisiä, joka on haudutettu eri mausteilla. Maustettu riisi sitä vastoin on kypsentämätöntä riisiä, joka on kypsennetty yhdessä mausteiden kanssa.

Reseptin ainesosat ja korvikkeet
Voi – Kiistatta lisäämällä voi tekee jokaisesta ruoasta täyteläisemmän ja maukkaamman. Se todella vahvistaa minkä tahansa ruoan makua.
Kypsentämätön pitkäjyväinen valkoinen riisi – Yleensä voit käyttää mitä tahansa valkoista riisiä. Mutta tykkään käyttää basmati- ja jasmiiniriisiä, koska ne eivät ole liian tahmeita. Tai voit käyttää myös ruskeaa riisiä. Kypsennys kestää kuitenkin kauemmin.
Valkosipuli- ja sipulijauhe – Riisin mausteena on parasta käyttää jauhemaisia mausteita, jotta ne todella tuottavat makua riisiin sen kypsennyksen aikana.
Suola – Vaikka lisäämmekin tähän reseptiin jo erilaisia riisimausteita, on silti parasta olla jättämättä suolaa väliin. Näin maustettu riisimme ei maistu tasaiselta.
Oregano, timjami ja persilja – Rakastan tässä maustetun riisin reseptissä lisätyt hienot yrttimaut. Ne täydentävät tämän riisiruoan yleistä makua. Päinvastoin, useimmat paistetun riisin mausteet eivät sisällä yrttejä, koska ne ovat enemmän umami-puolella. Mutta tietysti voit aina lisätä yrttejä suosikkipaistettuun riisiin.
Paprika – Tämä riisimauste lisää ripauksen pippurista makeutta ja katkeruutta suosikkiruokamausteemme riisiin.
Pippurihiutaleet – Lisää lisää, mutta ole varovainen, sillä se saattaa lisätä ruokahaluasi ja saada sinut syömään enemmän. No, en todellakaan voi syyttää sinua, sillä tämä maustettu riisi on todella lohdullista ja tyydyttävän herkullista!
Limike – Lisää umami-makuja tähän maustettuun riisireseptiin. Se lisää suolaisia makuja myös ilman lihaa.