Vihreän sipulin (sipulin) leikkaaminen

Vihreä sipuli, joka tunnetaan myös nimellä kampasipuli, voidaan nauttia raakana tai kypsennettynä. Katsotaanpa kolmea eri tapaa leikata vihreää sipulia. Vihreä sipuli on sama kuin sipuli. Ne ovat läheistä sukua vihanneksille, kuten valkosipulille, purjolle, salottisipulille ja ruohosipulille. Simpukat, joita voidaan syödä raakana tai kypsennettynä, ovat täydellisiä makuruokien lisäämiseen, värin ja koostumuksen lisäämiseen.

Sipulisipulilla on terävä maku, joka muistuttaa tavallista sipulia. Ne eivät kuitenkaan ole niin intensiivisiä – eivätkä ne varmasti saa sinua itkemään! Jos pidät aasialaisesta keittiöstä, olet luultavasti syönyt osan sipulia. Näitä monipuolisia vihanneksia käytetään usein resepteissä, kuten paistinpannuissa, ramenissa ja sipulipannukakkuissa. Ne toimivat hyvin pääainesosana tai koristeena. Koko vihreä sipuli on syötävää. Tämä sisältää valkoisen osan, joka on voimakkaampi kuin vihreä osa. Monet ihmiset leikkaavat ja hävittävät latvat ja juuret samalla kun valmistetaan vihreitä sipuleita.

Vihreän sipulin valinta ja varastointi
Osta sipulia, jossa on elävät vihreät lehdet ja juuret vielä kiinni. Vältä hauraita, limaisia valkosipulia, jossa on värimuutoksia. Säilytä ne jääkaapissa, kun tulet kotiin. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi laita kampasipulit purkkiin, jossa on muutama sentti vettä. Haluat varmistaa, että sipulit ja juuret ovat täysin veden alla. Tällä säilytysmenetelmällä kampasipuli säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.

Vihreän sipulin valmistus

 • vihreät sipulit, pese ne kylmän veden alla. Poista kaikki vaurioituneet ja kuihtuneet osat.
 • Aseta leikkuulaudan päälle. Viipaloi yläosa 1–2 tuumaa ja heitä pois.
 • Leikkaa seuraavaksi juuri juurien yläpuolelta. (Voit leikata jopa alemmaksi kuin tein tässä kuvassa.)
 • Nyt kun olet valmistellut vihreät sipulit, on aika pilkkoa ne.

Eri tapoja leikata vihreää sipulia

 1. On olemassa erilaisia tapoja leikata sipulia. paras tapa riippuu valmistamastasi ruoasta.
 2. Ensimmäinen leikkaus on niin yksinkertainen kuin se voi olla. Tämä vaihtoehto luo pieniä “kolikoita” kampasipulista, jotka ovat hyödyllisiä koristeina tai lisäävät pop-makua keitettyihin ruokiin.
 3. Aseta kampasipulit leikkuulaudalle. Pidä kampasipulia paikallaan ei-dominoivalla kädelläsi. Käytä hallitsevaa kättäsi liu’uttamaan terävää veistä edestakaisin painamatta sitä alaspäin. Tämä on paras tapa välttää kampasipulien murskaamista.
 4. Tätä menetelmää käytettäessä leikattujen kampasipulien tulee olla noin 1/8 tuuman paksuisia. Voit säätää kokoa tarpeidesi mukaan.
 5. Toinen menetelmä tekee kampasipulista “karvoja”. Tämä leikkaus sopii hyvin salaatteihin tai ramen-koristeeksi. Koska karvat ovat niin hienoja, niiden maku on hieman vähemmän intensiivinen kuin muiden leikkausten.
 6. Tee tämä leikkaus viipaloimalla kampasipulit äärimmäisen vinoon. Veitsen tulee olla melkein yhdensuuntainen kampasipulin kanssa.
 7. Nämä hienot valkosipulin karvat voivat olla niin paksuja tai ohuita kuin haluat. Älä pelkää kokeilla, ennen kuin saavutat haluamasi ulkoasun.
 8. Lopuksi voit leikata kampasipulia yksinkertaisiksi paloiksi. Nämä suuremmat palat, jotka voidaan viipaloida vinosti tai suoraan, sopivat parhaiten paistamiseen.
 9. Palojen tulee olla noin 1/4–1/2 tuumaa pitkiä.
 10. Kun olet oppinut leikkaamaan kampasipulia, olet valmis lisäämään ne suosikkiresepteihisi.
 11. Jos haluat jäädyttää leikatut valkosipulit, aseta ne metalliselle leivinpaperilla vuoratulle pellille. . Laita ne pakastimeen, kunnes ne ovat jäähtyneet. Säilytä pakastimessa kestävässä pussissa 10–12 kuukautta.
 12. Mikä on suosikkisi käyttää kampasipulia? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!

Kuinka leikata vihreää sipulia (sipulia)
Etkö ole varma, kuinka leikata vihreitä sipuleita paras maku ja ulkonäkö? Katso nämä vaiheittaiset ohjeet oppiaksesi parhaan tavan leikata kampasipulia, vihreää sipulia tai miksi niitä kutsutaan!

Kurssi: Veitsitaidot
Ruoka: mikä tahansa
Avainsana: vihreän sipulin leikkaaminen, vihreän sipulin leikkaaminen, valkosipulin leikkaaminen Valmistusaika: 5 minuuttia
> Kokonaisaika: 5 minuuttia
Annosta: 4
Kalorit: 2 kcal
Kirjoittaja:> Kirsten Nunez, MS

Ainesosat
1 nippu vihreää sipulia (sipulia)

Ohjeet

 1. Pese vihreät sipulit kylmän veden alla. Poista ja hävitä vahingoittuneet tai kuihtuneet osat.
 2. Aseta leikkuulaudalle. Leikkaa yläosa suurella kokinveitsellä 1-2 tuumaa ja heitä pois.
 3. Leikkaa juuri juurien yläpuolelta ja hävitä juuren osat.
 4. Leikkaa yläosan opasta käyttäen. haluamasi muoto ja koko.

Suositellut työkalut ja tuotteet

 • Kokin veitsi
 • Leikkuulauta

Ravintoarvo
Kalorit: 2 kcal | Hiilihydraatit: 1g | Proteiini: 1g | Rasva: 1 g | Tydyttyneet rasvat: 1 g | Natrium: 1 mg | Kalium: 17 mg | Kuitu: 1g | Sokeri: 1 g | A-vitamiini: 60 IU | C-vitamiini: 1 mg | Kalsium: 4 mg | Rauta: 1 mg